Parkeercode zoeken voor de parkeerzone bij mobiel parkeren

mobiel parkeren met de parkeercode

Wat is de parkeercode voor de straat of parkeerzone waar je auto staat? Je wordt wakker bij je vriend(in) en dan bedenk je je dat om 9 uur het betaald parkeren in gaat. Op dat moment is het fijn als je de mogelijkheid hebt om mobiel te parkeren!

In de app van yellowbrick worden parkeerzones getoond. Helaas staat de parkeercode voor jouw zone er niet altijd bij.

Wat nu? Je wilt niet het bed uit om te gaan kijken natuurlijk. Google maps (http://maps.google.com) is je vriend! Ga simpel met streetview op je mobiele (smart)telefoon de straat in en vind de parkeercode die je hebben moet!

Hier is een voorbeeldje: https://www.google.com/maps/@52.09122…..

update: Google maakt de parkeercodes nu vaak onleesbaar. Om hem toch te zien, doe een stap verder in Google Maps en kijk vanuit de verte naar de parkeercode op het bord. Gebruik de zoom-functie om in te zoomen op dat bord. Vaak is de code dan wel te zien.

update 2 (met dank aan Nico in de comments): Amsterdam heeft zijn website netjes aangevuld. Je kunt op de volgende pagina de parkeercodes zien als je het vinkje plaats bij ‘parkeerautomaten’:  https://www.amsterdam.nl/parkeren-verkeer/parkeertarieven/

parkeercode amsterdam. eerst parkeerautomaten aanvinken en dan met je muis op een parkeerautomaat gaan staan

voorbeeld van het inzoomen op een parkeerbord in Utrecht

Nu lekker verder uitslapen!

0 Shares

17 thoughts on “Parkeercode zoeken voor de parkeerzone bij mobiel parkeren

 1. (zonder typefouten ditmaal:)

  Leuk en creatief idee, maar eh:

  – krankzinnig dat de gemeente ons verplicht die nummers te gebruiken maar ze niet publiek toegankelijk maakt. Je moet toch gewoon ‘zone-nummer x-straat’ kunnen intypen en het dan krijgen? Of desnoods een automatische telefonische dienst

  – het is niet zo makkelijk. Ik ben al een tijd op de Delflandlaan aan het streetviewen, maar als ik het goed zie is het zonenummer expres vaag gemaakt.

  1. Ik zie het. Het nummer is nu inderdaad onherkenbaar gemaakt. Maar aan de andere kant van datzelfde bordje staat de code ook en die is wel zichtbaar.

   Dus wellicht loont het om even verderop in de straat te kijken naar een ander bordje waar de code op zou kunnen staan.

 2. Onzin, Je voorbeeld is een totaal verwrongen foto wara niks uit op te maken is.

  En bij streetview in mijn straat zijn zonecodes, net als kentekens uitgegomd…..

  Dit is een non-oplossing…..

  1. Hoi Kees, Google maakt voortdurend updates aan hun software. En inderdaad, mijn voorbeeld werkte daardoor niet meer. Maar als je een stapje verder gaat in Google Maps kun je de parkeercode vanuit de verte nog wel zien. Gebruik de zoom-functie voor een beter zicht op de parkeerbordjes. Ik update mijn post.

 3. Dit is echt top!!! Uren zitten zoeken (vanuit mijn bed inderdaad denken dat ik dan toch maar naar buiten moest gaan) maar het werkt nog steeds voor Rotterdam. Toppie ik draai mij nog ff om 🙂 Thanks for sharing.

 4. Hoe kan ik parkeer (betaal) automaten in Den Haag vinden? Dus Parkeerzone bij betalen met pinpas zonder code? Netals 45360 of 45377?

  1. Oei, geen idee hoe je die kunt vinden. Ik neem aan ook gewoon met Google streetview. Maar er zullen steeds minder betaalautomaten zijn. In principe worden die allemaal vervangen door het mobiel parkeren. Dat scheelt een hoop geld voor de gemeente.

 5. Even andersom : Waarom lijkt het onmogelijk om op nummer te zoeken ??

  Ik krijg een rekening van mijn parkeer-provider met alleen maar een nummer.   Ik wil even kunnen checken waar dat (ook alweer) was.  Waarom kan dat niet gewoon ??  Wat een onzin !!

  1. In yellowbrick kan ik een parkeercode intoetsen en dan krijg ik te zien waar die locatie is. Wellicht kun je dat ook proberen? Zal vast ook werken in andere parkeer-apps

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *